Voor wie?

Onze klanten zijn organisaties waarbinnen medewerkers in teamverband werken. The Lime Tree werkt voor verzekeraars die teammediation onder voorwaarden vergoeden. Wij werken ook voor organisaties uit de profit en non-profit sector als bijvoorbeeld het UWV, Ministeries, Philips, KLM en Vluchtelingenwerk Nederland.
Wij gaan in gesprek met leidinggevenden, P&O- en HR managers, OR leden en individuele teamleden.
The Lime Tree werkt altijd vanuit een situatie met spanning.

Team in conflict

In teams kan het voorkomen dat de samenwerking met één of meerdere medewerkers stroef verloopt. Dit wordt over het algemeen geweten aan (afwezigheid) van kwaliteit of competenties van de individuele medewerker. Een training of heisessie moet dan uitkomst bieden. Vaak ziet men bij zulke teams dat het conflict steeds op een andere plek binnen het team opnieuw opduikt.

De leidinggevende probeert natuurlijk eerst zelf de wrijving op te lossen. Vaak voer je gesprekken met iedereen die bij het conflict betrokken is. Maar wie zijn dat eigenlijk? Weet je als leidinggevende wel wie er precies betrokken zijn bij dit conflict?

Twijfel je soms aan jouw eigen rol? Hoe neutraal ben je als leidinggevende? Je bent immers zelf onderdeel van het team en hebt daar ongetwijfeld allerlei meningen en gedachten over.

Is teammediation iets voor jouw team?

The Lime Tree werkt het best samen met organisaties die bereid zijn te investeren in het team, die de mogelijkheden van dit team willen onderzoeken en het team niet willen laten vallen. Zij krijgen met behulp van onze teammediators het team weer in beweging.

Ben je benieuwd hoe een team mediation in zijn werk gaat? Kijk dan op de pagina: hoe werkt teammediation?